MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zien en Beleven cursus - editie 2022-2023

23 september 2022. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseert tussen oktober 2022 en april 2023 een aantal lezingen en excursies om Midden-Delfland te ‘Zien en Beleven’. Elke keer wordt een specifiek onderwerp belicht, zodat u het gebied met andere ogen leert ‘lezen’.

Kenmerkend voor Midden-Delfland

U fietst of wandelt door Midden-Delfland en geniet van het mooie polderlandschap, en de ‘Hollandse’ luchten. Soms ziet u weidevogels of zelfs kunstwerken, ‘zomaar’ langs de weg. Maar u vraagt zich daarbij af: wie is de kunstenaar en waar is die door geïnspireerd? Waarom liggen sommige stukken land zo hoog en andere zo laag? U herkent de meest bekende weidevogels, maar zou ook graag oog willen krijgen voor andere bijzondere vogelsoorten. U komt langs verschillende boerderijen, maar wat gebeurt daar nu allemaal precies, welke keuzes maakt die boer en waarom?

Zien en Beleven - 2022-2023
Excursie in het landschap van Midden-Delfland (2016). Foto HGr.

Zien en Beleven

Antwoord krijgen op deze en andere vragen? Dat kan, want evenals voorgaande jaren organiseert Agrarische Natuurvereniging Vockestaert verschillende lezingen, ieder met een specifiek onderwerp en een daaraan gekoppelde excursie. Tijdens de lezingen wordt met behulp van beeldmateriaal ingegaan op het betreffende onderwerp: het ontstaan, de achtergrond, het hoe, waar en waarom. Tijdens de excursies per fiets leert u de verkregen kennis te gebruiken en met andere ogen te kijken naar Midden-Delfland. De lezingen worden gegeven op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. De bijbehorende excursies vinden twee dagen later plaats, op zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Na afloop zal de kennis van de deelnemers over Midden-Delfland zeker verrijkt zijn!

Zien en Beleven - 2022-2023
Excursie naar aanleiding van Delfland en de overstromingen van 1134 en 1163 (2016). Foto HGr.

Aanmelden

De reeks van 12 activiteiten wordt als geheel aangeboden en de kosten bedragen in totaal 60 euro per persoon. Bij alle lezingen en bij de meeste excursies zijn koffie en thee inbegrepen. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, dus vol=vol! Voor meer informatie en inschrijven kunt u Niek Praagman een e-mail sturen (n.praagman@gmail.com) of bellen (06-20720710). Na betaling van de inschrijfkosten (u krijgt daarover bericht na uw aanmelding) bent u verzekerd van een plekje. Kort voor elke lezing ontvangen de deelnemers nadere informatie over de locaties van de lezing en excursie.

Programma

Zien en Beleven - programma 2022-2023

In 2019 heeft Vockestaert de laatste cursus georganiseerd. Om een idee te krijgen hoe een en ander in zijn werk gaat vindt u hier middels een (beeld)verslag een impressie van de editie van 2016.

Bron: Persbericht Vockestaert 10 september 2022.

23 september 2022