MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Mijlpaal van 50 Ommetjes in Midden-Delfland

17 mei 2022. Wandelfans kunnen hun hart ophalen met het vijftigste ommetje van de Midden-Delfland Vereniging. Bij die mijlpaal hoort een splinternieuwe folder. Polderarchitect Ben Kuipers uit Delft kreeg dinsdag 17 mei het eerste exemplaar overhandigd tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging.

Al jaren zijn de 40 Ommetjes in Midden-Delfland, wandelingen tussen 3 en 9 kilometer, razend populair omdat ze geschikt zijn voor zomaar tussendoor of na het avondeten. Je kunt ze aan elkaar rijgen voor een langere tocht. Vrijwilligers onder aanvoering van Jan Tukker zetten er nog eens tien uit, waarmee het totaal op vijftig is gekomen.

Die nieuwe ommetjes liggen ten oosten van de Schie. Ommetje 50 is de Tempelroute over het jaagpad langs het water en over bospaden van Buitenplaats De Tempel. Een zeer afwisselende route met de Delftse Schie als rode draad.

50 ommetjes Midden-Delfland Vereniging - 17 mei 2022
De voorkant van de gratis folder. Foto Marike Kras.

Gratis folder

De vernieuwde folder bevat een handig overzichtskaartje met alle ommetjes. De (gratis) folder is te verkrijgen bij de vereniging. Een leuk cadeau om uit te delen aan familie, vrienden, collega’s, buren. De folder én de uitgebreide routebeschrijvingen zijn elk afzonderlijk ook te downloaden op je smartphone via www.middendelflandvereniging.nl.

Op de verenigingssite vind je een waaier aan wandel- en fietsroutes om het Midden-Delflandgebied te verkennen onder het motto: lekker uitwaaien, bewegen en genieten.

Jan Tukker en Thea Mokveld van de werkgroep Paden tekenden voor het updaten van alle ommetjes. Marike Kras maakte de omslagfoto en Henk Groenendaal het kaartje. Ceciel Sillevis regelde de productie samen met Robert Kroon van Stout Grafische Dienstverlening. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

50 ommetjes Midden-Delfland Vereniging - 17 mei 2022
Brug over de Berkelse Zweth. Foto Jan Tukker.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 17 mei 2022.

17 mei 2022