MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Jubileum 100 jaar Caecilia Schipluiden viering: een overzicht

27 december 2022. Op 21 november 1921 werd de r.k. harmonievereniging St. Caecilia opgericht in Schipluiden. Er was een ambitieus programma opgesteld om dit jubileum in 2021 te vieren met op 20 november 2021 de afsluiting met een spetterend concert in theater De Veste in Delft. Het liep anders. Vanwege de coronapandemie werd het theaterconcert de start van een verschoven jubileumjaar. Het vervolg van de jubileumviering vond in 2022 plaats. Hierbij een overzicht.

20 november 2021: jubileumconcert in theater De Veste

De 100-jarige geschiedenis van Caecilia Schipluiden werd verteld en uitgebeeld door enkele vroegere dirigenten van de vereniging, allen in de persoon van Petto Koop. In een muzikale tijdreis presenteerden alle afdelingen van de vereniging zich in een vrijwel uitverkocht Theater De Veste in Delft, de harmonie, het jeugdorkest, DrumPack en de Knotwilgen. Met de toegift van de Knotwilgen en orkestleden, het 'Niet Kniezen, Niet Zeuren', ging iedereen met een glimlach naar huis. Het jubileumjaar is begonnen! Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
De Knotwilgen met Niet Kniezen, Niet Zeuren. Foto Lenny Martinez.

26 maart 2022: Caecilia Royale 2022: een mooi cultureel jubileumfeest

Met Caecilia Royale vierde Schipluiden het eerste culturele feestje na opheffing van alle coronamaatregelen. Directe aanleiding was het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Caecilia Schipluiden. Op drie locaties, de Dorpskerk, het Notenschip en de Dorpshoeve, werd een muzikaal programma gepresenteerd. Het publiek, in drie groepen, liep naar de locaties om de half uur durende uitvoering te bezoeken. Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
Een van de drie acts was een mini-Nieuwjaarsconcert.

2 april-1 oktober: Expositie Caecilia Schipluiden 100 jaar in Museum Het Tramstation

De expositie in Museum Het Tramstation Schipluiden (april-september 2022) neemt je mee langs de 100-jarige geschiedenis van Caecilia Schipluiden. De vereniging wist de soms moeilijke perioden door te komen en steeds mee te groeien met veranderende tijden. Met veel foto’s, film en muziek krijgt de bezoeker een goede indruk van deze veelzijdige vereniging. Daarnaast bevat de expositie een overzicht van alle andere muziekverenigingen die in Midden-Delfland hebben bestaan, en nog bestaan. Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
De opening van de expositie werd verricht door de beschermheer van de vereniging, burgemeester Arnoud Rodenburg.

9 april: De Knotwilgen van Caecilia gaven Akkerleven een Amazing Meezing Matinee

Als onderdeel van de viering van 100 jaar Caecilia Schipluiden bezorgden de Knotwilgen de bewoners en familie van het zorgcentrum Akkerleven in Schipluiden een fijne muzikale middag. Met de muziekbingo moesten melodieën herkend worden en aangekruist op de speciale bingokaart. Door lokale middenstand gesponsorde prijsjes vonden hun weg. Na afloop was er voor iedereen een jubileumtaartje en een glaasje advocaat. Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
De teksten van de liedjes werden op de achtergrond geprojecteerd.

23 april: Festivaldag bij 100-jarige muziekvereniging Caecilia Schipluiden

In het kader van het 100-jarig bestaan van Caecilia Schipluiden organiseerde de muziekvereniging twee muziekfestivals op één dag. In het Notenschip in Schipluiden traden 's middags twee harmonieorkesten op: het jeugdorkest van Caecilia Schipluiden en de Kleine Harmonie van de Koninklijke Harmoniekapel uit Delft. 's Avonds maakten vier blaaskapellen, uit Driebergen, Naaldwijk, Delft en Schipluiden, een feestje met vooral eigen publiek. Bekijk de twee video's met samenvattingen van de twee jubileumactiviteiten hier beneden. Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
Het jeugdorkest van Caecilia Schipluiden o.l.v. Bastiaan Kuijpers.

18 juni: Night at the Bridge: een prachtig jubileumfeest met een koninklijk tintje

Langzaam voeren de boten en sloepen binnen en vulden de tribunes zich. De boten met VIP-gasten kregen een ereplaats middenvoor het grote podium bij de molen. Klokslag half negen begon het meezingspektakel bij de fraai verlichte Trambrug met 'The Greatest Showman', gespeeld door het harmonieorkest. Tijdens de wisseling van harmonie naar jeugdorkest verraste burgemeester Rodenburg Caecilia en publiek met de mededeling dat hij namens Z.M. koning Willem Alexander de Koninklijke Erepenning wegens het 100-jarig bestaan mocht overhandigen en opspelden op het vaandel van de vereniging. Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
De concertlocatie bij de Trambrug en molen Korpershoek. Foto Adam Klugkist.

26 november: Caecilia Academy Awards gala 2022 in de Dorpshoeve

In een uitverkochte Dorpshoeve in Schipluiden werd met het Caecilia Academy Awards gala de viering van het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Caecilia Schipluiden feestelijk afgesloten. Bezoekers kwamen over de rode loper de concertzaal binnen. Het concert met als thema filmmuziek werd gegeven door de afdelingen van de vereniging, het jeugdorkest o.l.v. Bastiaan Kuijpers, slagwerkgroep DrumPack o.l.v. Ferry Vogelaar en het harmonieorkest o.l.v. Peter Habraken. Met een knipoog naar de Oscars voor beste films werden awards uitgereikt voor 'beste bijrol', 'beste lange noot', 'beste sectie', 'beste ritme', 'beste solo' en 'beste dirigent'. Lees en kijk meer.

Caecilia Schipluiden 100 jaar
Award voor beste sectie voor de klarinetgroep van het jeugdorkest.

27 december 2022