MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Lezing over architect Jan van Beurden in de Hoornbloem - 21 april 2022

6 april 2022. Op donderdagavond 21 april houdt Peter van Beurden een lezing over het werk van zijn vader, gemeenteopzichter en architect Jan van Beurden (1908-1988). De bijeenkomst vindt plaats in de Hoornbloem, Kon. Julianaplein te Den Hoorn, aanvang 20.00 uur.

Jan van Beurden is een geboren Schipluidenaar. Hij heeft in Midden-Delfland en in het Westland de nodige sporen in de bouw achtergelaten. Zijn ontwerpen munten uit door gedegen vakbekwaamheid, fijnzinnigheid en zijn sociaal bouwkundig ideaal: alle mensen moeten goed kunnen wonen. Van Beurden heeft veel bijgedragen aan de groei van de tuinbouw in Den Hoorn met zijn ontwerpen voor tuinders- en arbeiderswoningen en schuren. Hij is ook van grote betekenis geweest bij de eerste grote uitbreidingen van de dorpskernen van Schipluiden en Den Hoorn.

Lezing over architect Jan van Beurden in de Hoornbloem - 21 april 2022

Lezing over architect Jan van Beurden in de Hoornbloem - 21 april 2022

Spreker Peter van Beurden heeft 212 projecten van zijn vader geïnventariseerd. In het Historisch Jaarboek Schipluiden 2021 besteedt hij samen met Henk Groenendaal aandacht aan de nalatenschap van deze boeiende architect. In de lezing worden de aanwezigen in beeld en verhaal geleid langs de werken die in Schipluiden en Den Hoorn dankzij Jan van Beurden tot stand kwamen. Om het verhaal af te ronden wordt ook nog een klein uitstapje naar het Westland gemaakt. Het wordt een interessante avond. Na de lezing wordt anders naar de besproken panden gekeken!

De lezing wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Oud-Schipluiden.

06 april 2022