MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Caecilia Royale 2022 Schipluiden: een mooi cultureel jubileumfeest

26 maart 2022. Met Caecilia Royale vierde Schipluiden het eerste culturele feestje na opheffing van alle coronamaatregelen. Directe aanleiding was het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Caecilia Schipluiden. Op drie locaties, de Dorpskerk, het Notenschip en de Dorpshoeve, werd een muzikaal programma gepresenteerd. Het publiek, in drie groepen, liep naar de locaties om de half uur durende uitvoering te bezoeken.

Dikkie Dik

Voor de jongste kinderen waren er al in de ochtend twee voorstellingen over Dikkie Dik. Kyra vertelde uit een groot prentenboek het verhaal 'Dikkie Dik en de grote taart'. Op haar ukelele zong zij leuke liedjes.

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Mr. pBone

's Middags was er voor oudere jeugd een workshop pBone spelen. Pieter Vandermeire, mr. pBone en vroeger ook dirigent van Caecilia Schipluiden, leerde de jeugd de plastic trombone te bespelen. En dat lukte verrassend goed.

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Nieuwjaarsconcert in de Dorpshoeve

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Het weliswaar wat late Nieuwsjaarsconcert begon sfeervol met een glaasje champagne en de Jubileummars, gecomponeerd in 1951 door de tweede dirigent van St. Caecilia, C.L. van Beurden. Na het tweede muziekstuk, de Carmen Fantasy, ontstond enige commotie. Nina, de presentatrice uit Oostenrijk, kondigde een gastdirigent aan met een wat moeilijke Duitstalige naam. Het toen volgende muziekstuk Sympho Fiasco bevatte een wel erg lange en saaie klarinetsolo, en tot overmaat van ramp moest de solist rennen naar het toilet.

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Orkestleden waren even niet met muziek bezig. Tot overmaat van ramp werd de dirigent weggeroepen. De spreekstalmeester dacht een goede daad te doen door een vervangende 'dirigent' uit het publiek trekken om het muziekstuk te vervolgen. Het concert werd afgesloten door de echte dirigent, Bart Roobol, met An der schönen blauen Donau en de Radetzki Mars. Al met al een mooi einde en applaus voor allen.

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022

Caecilia Royale - 26 maart 2022


Caecilia Royale 26 maart 2022, hét muziekspektakel van Schipluiden

26 februari 2022. Over een maand, op 26 maart 2022, barst hét muziekspektakel van Schipluiden los met drie speciale optredens, in de Dorpskerk, het Notenschip en de Dorpshoeve. Overdag is er ook voor de kinderen Caecilia Royale in de Dorpshoeve. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Caecilia Royale wordt georganiseerd in samenwerking met Caecilia Schipluiden ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan.

Caecilia Royale Schipluiden - 26 maart 2022

De organisaties Caecilia Schipluiden en Cult Royale hebben de krachten gebundeld om een mooi evenement te organiseren in Schipluiden op 26 maart 2022. Op drie locaties in Schipluiden worden muzikale voorstellingen gehouden. De eerste voorstelling begint om 20:00 uur. Het publiek wandelt na elke voorstelling naar de volgende locatie. De drie locaties zijn:

De Dorpskerk

Een zanger, een zangeres en een pianist. En een opera. Voor jullie, van jullie. Tijdens de Impropera krijgt het publiek van Maurits, Jikke en Jean-Baptiste een unieke opera voorgeschoteld. Aan de hand van suggesties uit het publiek wordt een totaal nieuwe, volledige tailor-made opera uit de grond gestampt waarbij de hoofdrolspelers elkaars improvisatietalent en muzikale vaardigheden tot het maximale proberen op te rekken. Geen onderwerp wordt vermeden: Hoe gekker hoe beter!

Caecilia Royale Schipluiden - 26 maart 2022

Het Notenschip

De band De Maxima’s mag natuurlijk niet ontbreken in ons Caecilia Royale programma! Met een nummer 1 plaats in de WOS top 50 en onze Royale band van Cult Royale zijn ze al warm gespeeld voor jou. Een ervaren- maar nog steeds zeer enthousiaste band met drums, staande bas en bas, elektrische- en akoestische gitaar, accordeon, mandoline en veel meerstemmige zang.

Caecilia Royale Schipluiden - 26 maart 2022

De Dorpshoeve

Optreden van Muziekvereniging Caecilia Schipluiden met een Weens tintje, maar ook met een twist. Het belooft een spectaculair optreden te worden. Hoe kan het ook anders als je maar liefst 100 jaar bestaat? 21 november 1921 is muziekvereniging Caecilia opgericht. Veel muzikanten zijn de revue gepasseerd en nog steeds bruist de vereniging van getalenteerde muzikanten, muziek die je raakt, mooie initiatieven en een fantastische sfeer.

Caecilia Royale Schipluiden - 26 maart 2022

Jeugdvoorstellingen

Overdag zijn er voor de jeugd twee activiteiten:

  • 10:00 uur: De avonturen van Dikkie Dik: Zing, roep en dans mee met de liedjes van Dikkie Dik. Speciaal voor de kinderen van 2 tot 6 jaar oud. De sfeervolle muziekvoorstelling begint om 10:00 uur. Je mag je papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, oppas, broertjes en zusjes meenemen.
  • 13:30 uur: Speel de sterren van de hemel. Blaas samen met jouw vriendjes de oren van je hoofd. In de Dorpshoeve is er een leuke workshop voor 7 jaar en ouder. Je leert trombone spelen, maar dit is niet zomaar een workshop hoor. Wil je weten waarom? Kom dan kijken en koop nu je kaartjes!

27 maart 2022