MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Architectuurfietstocht langs erfgoed van Jan van Beurden - 19 juni 2022

9 juni 2022. Ruim 40 jaar heeft Jan van Beurden (1908-1988) als architect en gemeenteopzichter van de gemeente Schipluiden, en later als gemeentearchitect van Wateringen, veel bijgedragen aan de woonomgeving van beide gemeenten. In de periode van economisch herstel na de beurskrach van 1929 ontwierp Van Beurden tientallen burger- en tuinderswoningen en andere objecten in de gemeente Schipluiden en omgeving. Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog was hij betrokken bij gemeentelijke woningbouwprojecten in de dorpskernen van Schipluiden, Den Hoorn en Wateringen. Zie ook Woondromen.

Op 19 juni is er een fietstocht voor het hele gezin uitgezet met afstanden van 22 of 33 kilometer langs het erfgoed van Jan van Beurden. Er zijn twee startpunten: Atelier Antoinette van Beurden (Gaagweg 7-d Schipluiden; ingang via Gaagpad bij de Jokurbrug aan de jachthaven!) en De Hofboerderij (Hoflaan 1, Wateringen). Deelname is gratis.

Architectuurfietstocht Jan van Beurden - 19 juni 2022
Het huisje Groot-Genoeg, Woudseweg, Den Hoorn. Foto: S Beun.

Onderweg zijn halteplaatsen waar tussen 11:00 en 17:00 uur op een informatiebord toelichting wordt gegeven bij de stedenbouwkundige projecten en privéwoningen, ontworpen door Jan van Beurden, waaronder het enige werk dat op de monumentenlijst staat: het Huisje Groot-Genoeg aan de Woudseweg in Den Hoorn. Uiteraard gaat de fietsroute ook hierlangs.

Beide routes zijn op de dag zelf af te halen bij de startpunten. De routebeschrijving is vanaf vrijdag 17 juni ook beschikbaar als download op: www.crwateringen.nl/architectuurfietstocht.

Bron: Persbericht 9 juni 2022 Woondromen.

11 juni 2022