MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Lammetjes Drive-thru bij Rotterdamse stadsherder Martin Oosthoek

26 januari 2022. De Rotterdamse stadsherders van M.A. Oosthoek Landschapsbeheer nodigen je van harte uit om op zaterdag 5 en zondag 6 februari een rondje te rijden tijdens een drive-thru door de nieuwe schapenstal en een kijkje te komen nemen bij de kersverse lammetjes.

In de nieuwe stal, gelegen aan de A13 naast Zestienhoven, huppelen al veel lammetjes rond en is het een drukte van jewelste met nieuwe geboortes. Stadsherder Martin Oosthoek vertelt: “Onze schapen lammeren altijd in januari / februari. Op Belevenisboerderij Schieveen, gerund door mijn vrouw Petra, werken we samen met de boswachters van Natuurmonumenten. Hier staat een deel van de schapen, maar het grootste aantal – zo’n 1000 schapen – vind je hier. We zijn enorm blij met deze nieuwe stal voor onze kuddes en laten deze daarom graag zien aan het publiek.”

Met de auto een rondje door de nieuwe stal

Ook de andere stadsherders die tijdens de zomermaanden met hun schapen rondtrekken, zijn erg trots op hun nieuwe stal en willen deze graag aan iedereen laten zien. Daarom organiseren zij op zaterdag 5 en zondag 6 februari een coronaproof drive-thru. Bezoekers mogen deze dagen met eigen auto een rondje door de stal maken. Vanuit de auto kun je de nieuwe stal en alle huppelende lammetjes bewonderen.

Lammetjes drive-thru bij Martin Oosthoek

Goede ventilatie

Deze stal is zeer goed geventileerd, omdat deze aan de zijkant open is. Hierdoor is het mogelijk om met de auto’s door de stal te rijden. Helaas is het niet mogelijk om een lammetjes in of buiten de auto vast te houden. Het is de bedoeling dat iedereen een klein rondje stapvoets door de stal rijdt en in de auto blijft zitten. De drive-thru is alleen geschikt voor personenauto’s.

Praktische informatie

Wanneer? Zaterdag 5 en zondag 6 februari.
Hoe laat? Tussen 10.00 en 17.00 uur.
Waar? Ingang kruising Doenkade / Schieveensedijk 13.
De route naar de stal loopt een stukje over het bouwterrein A13/A16 en wordt aangegeven door bordjes en verkeersregelaars.
Vervoer? Alleen geschikt voor personenauto’s.
Kosten? De drive-thru is gratis, wel is er een gelegenheid om een gift te geven.

Bron: Persbericht Natuurmonumenten 26 januari 2022.

30 januari 2022